Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fondacija Meridianbet i KK Crvena zvezda obeležili Svetski dan zdravlja

KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda, čiji je naslovni sponzor kluba kompanija Meridianbet i Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ i ove godine su brojnim akcijama i primerima aktivizma dali svoj doprinos obeležavanju Svetskog dana zdravlja – 7. aprila.

Svetska zdravstvena organizacija (WHO) sprovodi globalnu društvenu kampanju pod sloganom „Zdravlje za sve“, sa ciljem da ukaže na važnost kolektivne zdravstvene zaštite. Ova globalna kampanja prevashodno je usmerena na solidarnost pri zdravstvenom lečenju, vodeći se brigom da nijedna osoba na svetu ne sme biti uskraćena za zdravstveni pregled i pravovremenu medicinsku pomoć.

Dani humanosti u saradnji sa KK Crvena zvezda Meridianbet

Upravo iz tog razloga Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ kompanije Meridianbet, zajedno sa KK Crvena zvezda Meridianbet, odlučila da se priključi ovoj kampanji i samoinicijativno pokrene akciju pružanja humanitarne pomoći onima kojima je zdravstvena pomoć potrebna. Ova plemenita akcija sportskih lidera realizovala se tokom aprila meseca, gde je svaka pogođena trojka košarkaša Crvene zvezde Meridianbet na domaćem terenu nagrađena i vrednovana sa po 3.000 dinara (utakmice protiv Olimpijakosa, Fanerbhačea i Splita).

Osim ove akcije, Crvena zvezda i Meridianbet uključili su u ovu akciju i navijače koji su nasumičnim odabirom iz publike bili u prilici da dođu do vrednih nagrada ukoliko pogode trojku.

Crveno-beli su se svojski potrudili da pomognu u ovoj akciji, jer su na tri utakmice tokom ove akcije ubacili 26 trojki uz dodatak od 3 trojke naših pristalica: 29 trojki, odnosno 87.000 dinara.

Ovaj učinak ima dodatnu vrednost jer su samo protiv najjačih evropskih ekipa Olimpijakosa i Fenera crveno-beli ubacili čak 19 šuteva iza linije za tri poena.

Kompanija Meridianbet odlučila je da ukupan iznos 29 pogođenih trojki KK Crvene zvezde Meridianbet, odnosno 87.000 dinara, zaokruži na 100.000 dinara, a sav prihod će se donirati košarkašima u kolicima koji brane boje KK Crvena zvezda Singidunum.

Željko Ćirković, kapiten KKK Singidunum Crvena zvezda: Još jednom veliko hvala na novom znaku pažnje. Nije nas prevario osećaj da smo potpisivanjem saradnje sa KKCZ  našli partnera koji zaista brine o našim problemima. Uostalom vezuje nas najlepši kolektivni sport na svetu. Čestitke na pobedi i pravom spektaklu kojem smo prisustvovali, protiv Olimpijakosa. Motivi da učinimo isto i u našem takmičenju, samo su veći! Takođe, velika zahvalnost i nazivnom sponzoru Meridianbetu na donaciji i ulaganju u naš klub.“.

Ovo nije bila prva, a svakako neće biti ni poslednja humanitarna akcija kompanije Meridian i KK Crvena zvezda.

Da je zdravlje čovekovo najveće bogatstvo do sada smo čuli nebrojano puta, međutim čini se da postajemo svesni važnosti ove rečenice tek onda kada to osetimo na sopstvenom primeru. Neretko se dešava da se tek tada dozovemo i shvatimo važnost preventivnog delovanja jer je jedino istinsko bogatstvo koje stvarno imamo naš vlastiti život.

Zbog toga je Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ već godinama posvećena podršci zdravstveno i socijalno ugroženim licima kroz organizaciju humanitarnih akcija i kampanja usmerenih ka podizanju opšteg nivoa zdravstvene kulture i zdravstvene zaštite.

Ovo nije jedina oblast zdravstvene politike kojoj kompanija Meridian i Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ pruže svesrdnu sistemsku i finansijsku podršku. Naime, i nakon tri godine borba sa koronom još uvek nije završena. Još od prvog dana ove pandemije, kompanija Meridian neprestano osnažuje ustanove i pojedince na prvoj liniji i „crvenoj zoni“ borbe protiv koronavirusa. Dva miliona evra donacija u vidu medicinske i tehničke opreme dopremljeno je u preko 60 gradova i opština Republike Srbije, a neumorni volonteri Meridiana stigli su u više od 100 zdravstvenih ustanova Srbije i regiona.

Meridianova kampanja borbe protiv SMA

Meridian već nekoliko godina svojim donacijama posebno podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA. Jedan od načina na koji kompanija pristupa ovom društvenom problemu jeste organizacija sportskih mečeva i turnira.

Tako je lider u industriji igara na sreću organizovao međunarodni košarkaški turnir u šutiranju trojki za prikupljanje sredstava za lečenje male Sofije Markuljević, a pobedom na humanitarnoj licitaciji svojom donacijom pomogao je da Boško Gugleta na vreme otputuje u inostranstvo i započne lečenje od iste bolesti.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now