Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meridian donacije – prva domaća betting crowdfunding platforma za lečenje bolesnih mališana

Meridian donacije

Meridian donacije u punom su jeku i tokom leta. Vreme godišnjih odmora, naime, za većinu ljudi predstavljaju najlepši period tokom godine, dane koji se sa nestrpljenjem iščekuju i unapred im se radujemo. Po običaju, uživanju na moru najviše se obraduju deca, jer je razumljivo za njih to poseban događaj i jedinstvena prilika da provedu nezaboravne trenutke.

Nažalost, mnogo je dece koja će i ovog leta imati samo jednu želju – da što pre ozdrave i pobede opasne bolesti koja ih sputava da uživaju u najlepšem životnom dobu jer već sada moraju da vode bitke sa kojima se teško nose i odrasli.

Nastavljajući sa tradicijom pružanja pomoći onima kojima je preko potrebna, a posebno mališanima, kompanija Meridian, kao višedecenijski lider u igrama na sreću, zajedno sa svojom Fondacijom „Od srca sa ljubavlju“, prepoznala je značaj kolektivnog delovanja u pružanju materijalne pomoći ugroženim kategorijama stanovništva.

Kao kompanija za koju ne postoje granice kada je u pitanju društveno odgovorno poslovanje, Meridian donacije, u sklopu rada Fondacije Meridian, rezultat strateškog opredeljenja kompanije da, shvativši ozbiljnost i urgentnost situacije, svoje raspoložive resurse direktno uključila za prikupljanje sredstava za lečenje mališana – u ovom slučaju Mateje Mišića, Dušana Todorovića i Anastasije Mitić.

Meridian donacije – prva domaća betting crowdfunding platforma

Akcija prikupljanja sredstava za pomoć namenjena lečenju troje mališana organizovana je posredstvom opcije “Doniraj” na web sajtu meridianbet.rs. Renomirani brend u oblasti igara na sreću za svoje korisnike kreirao je poseban model direktnog doniranja, na kome korisnici sajta mogu individualno izvršiti donaciju novčanog iznosa za potrebe sprovođenja humanitarnih akcija i raznih drugih društvenih aktivnosti.

Donacije kompanije Meridian, posredstvom Fondacije „Od srca sa ljubavlju“, predstavljaju jedinstvenu crowdfunding platformu u domaćoj i regionalnoj betting industriji koja direktne korisnike usluga pretvara u humanitarce i donatore. Prikupljanjem sredstava za određene društvene akcije koje se nalaze na sajtu kompanije, korisnici imaju mogućnost da sopstvenim izobrom odaberu koji tip akcija žele da kompanija Meridian sprovede.

Na taj način korisnici kroz online model dodatno podstiču i osnažuju samu kompaniju da uzme učešće i delotvorinije pristupi rešavanju ključnih društvenih problema. Korišćenjem online platforme za doniranje, Meridian donacije podignute su na viši nivo u kontekstu digitalne ekonomije a istoimena kompanija u međuvremenu je postala jedino ime iz domaćeg i regionalnog gaming ekosistema koje je neposredno u društveno odgovorne akcije uključio i svoje korisnike.

Kolektivna namena sredstava prikupljenja tokom trajanja donatorskih akcija biće usmerena na razne projekte, među kojima, oćuvanje prirode i zaštita životne sredine, pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, podrška u radu institucija i organizacija od nacionalnog značaja i dr. Meridian je donacijom medicinske pomoći osobama sa zdravstvenim problemima želeo da podstakne i afirmiše celokupnu društvenu javnosti o potrebama solidarnog davanja i prižanja pomoći kako oboleloj deci, tako i njihovim roditeljima. Maridian se na ovome neće zaustaviti, već će se potruditi da u narednom periodu još više pomogne one kojima je pomoć preko potrebna.

Dva miliona evra za zdravstvo Srbije i regiona

Od prvog dana velike pandemije koja je za nama, Meridian donacije neprestano su osnaživale ustanove i pojedince na prvoj liniji i „crvenoj zoni“ borbe protiv koronavirusa. Dva miliona evra donacija u vidu medicinske i tehničke opreme dopremljeno je u preko 60 gradova i opština Srbije i regiona, neumorni volonteri – zaposleni u ovoj kompaniji stigli su u više od 100 zdravstvenih ustanova dopremajući pomoć u vidu medicinsko – tehničke opreme.

Kampanja borbe protiv SMA

Meridian donacije već nekoliko godina posebno podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA. Jedan od načina na koji kompanija pristupa ovom društvenom problemu jeste organizacija sportskih mečeva i turnira.

Tako je lider u industriji igara na sreću organizovao međunarodni košarkaški turnir u šutiranju trojki za prikupljanje sredstava za lečenje male Sofije Markuljević, a pobedom na humanitarnoj licitaciji svojom donacijom pomogao je da Boško Gugleta na vreme otputuje u inostranstvo i započne lečenje od iste bolesti. U javnosti su posebno poznati humanitarni turniri u malom fudbalu i košarci za pomoć socijalno ugroženim porodicama u saradnji sa Humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now