Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meridian fondacija i Branko Lazić uručili vrednu donaciju Sigurnoj kući u Beogradu

Sigurna kuća

Meridian fondacija  već godinama unazad nastoji da podigne svest o nasilju nad ženama i pomogne u borbi protiv istog.

Da sport i društvena odgovornost mogu učiniti mnogo na polju društvenog angažovanja i podizanja svesti građana o preventivnom delovanju na svaki oblik nasilja, pogotovo onog nad ženama, najbolje se prikazalo na evroligaškoj utakmici koju su kao domaćini košarkaši Crvene zvezde Meridianbet odigrali 24. novembra protiv ekipe Olimpije iz Milana.

Toga dana fokus čitave društvene i košarkaške javnosti bio je usmeren samo ka jednom cilju, realizaciji kampanje „Stop nasilju nad ženama“, čime je Meridian fondacija „Od srca s ljubavlju“ zajedno sa svojim košarkaškim prijateljima iz crveno-belog tabora pokazala spremnost da u svakoj borbi protiv nasilja odnese pobedu.

Upravo tim povodom, kapiten košarkaša Crvene zvezde Meridianbet, Branko Lazić, i predstavnica Meridian fondacije Jelena Jocić, posetili su Savetovalište protiv nasilja u porodici, gde su se upoznali sa načinom rada i rukovođenjem Sugrne kuće. U tu svrhu, koordinatorki rada Sigurne kuće, Vesni Stanojević, uručena je vredna donacija koje će biti upotrebljena za jačanje kapaciteta centra i unapređenja rada i usluga Sigurne kuće.

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam bio deo ove kampanje, s tim što bih želeo da naglasim da žene treba poštovati svakog dana i da se ovim pitanjem ne treba baviti samo 25. novembra, odnosno na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Mi ćemo, naravno, i kao igrači i kao klub nastaviti da podržavamo borbu protiv nasilja nad ženama“, izjavio je Branko Lazić, kapiten Crvene zvezde Meridianbet.

Zadovoljstvo susretom i svesrdnim angažovanjem Meridian fondacije i košarkaša Crvene zvezde Meridianbet, koji su iskazali dobru volju i ogromne napore u sprovođenju kampanje „Stop nasilju nad ženama“, izrazila je kordinatorka rada Savetovališta protiv nasilja u porodici i Sigurne kuće, Vesna Stanojević.

U ime čitave Sigurne kuće i svih žena koje su njima, izražavamo veliku zahvalnost Meridian fondaciji, kao i košarkaškom klubu Crvena zvezda Meridianbet na ovoj pomoći. Jedno veliko, veliko hvala od srca“, rekla je gospođa Stanojević.

Meridian fondacija nastavlja borbu za sigurnost svih građana

Sa ciljem podizanja svesti o važnosti preventive i suzbijanja nasilja, osnaživanja položaja žena u društvu i pružanja podrške onim licima koji su bili žrtve nasilja, Fondacija Meridian se već godinama unazad trudi da omogući društveni ambijent u kome nema mesta nasilju i kome će kvalitet života biti dostojan svakog pojedinca.

Meridian fondacija je sopstvenim primerom ulaganja u zajednicu pokrenula i mnoge druge aktere i institucije da aktivno uzmu učešće u rešavanju gorućih društvenih problema i kroz set svojih CSR akcija ukazala na značaj politike rodne ravnopravnosti, ekonomskog osnaživanja žena i nulte tolerancije svakog segmenta nasilja i diskriminacije.

Ugled koji Meridian fondacija uživa među zajednicom, podrazumeva svakodnevno zalaganje i napore u prevazilaženju mnogih situacija preventivnog delovanja. Pitanje nasilja stvar je od prioritetnog značenje ne samo u radu državnih organa, već i u poslovnom okruženju, koja ima veliki uticaj u promovisanju i kreiranju politike tolerancije, razumevanja i poštovanja, kao osnove ljudskih vrednosti.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now