Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fondacija Meridian donirala pomoć za pet ugroženih porodica

Humanost bez granica

Da humanost i darežljivost još uvek predstavljaju važan segment naših života i podstiču mnoge da na potrebe drugih gledaju sa dozom saosećanja, pokazuje primer istinskih humanitaraca iz Fondacije Meridian “Od srca s ljubavlju”.

Nastavljajući sa tradicijom pružanja pomoći onim licima kojima je u datim momentima preko potrebna, Fondacija Meridian je, shvativši ozbiljnost situacije, odlučila da donatorskom akcijom i saradnjom pomogne rad Fondacije “Humanost bez granica” i omogući materijalnu pomoć za pet egzistencijalno ugroženih porodica.

Tim povodom, u službenim prostorijama Fondacije Meridian, organizovan je srdačan prijem na kome je predstavnica fondacije, Jelena Jocić, ugostila osnivača i predsednika Upravnog odbora Fondacije “Humanost bez granica”, gospodina Vladimira Vučetića. Prijatan susret doneo je ozvaničenje međusobne saradnje i uručenje donatorskog čeka, namenjenog upravo za pomoć socijalno ugroženim porodicama.

“Fondacija ‘Humanost bez granica’ se, pre svega, bavi lečenjem bolesne dece, ali imamo i pet porodica kojima pomažemo tokom cele godine. To su porodice Minić, Mitić, Milenković, Đoković i Arsenijević. Sada, zahvaljujući Fondaciji Meridian, kupićemo im jedan laptop, zatim drugoj porodici veš mašinu, trećoj hranu, četvrtoj ćemo kupiti ogrev za zimu koji im je nestao. I pored toga, ko god želi da pomogne ovakvim porodicama kojih ima sve više u Srbiji, može da pošalje broj 4 na broj 2407 i da na taj način učestvuje u pružanju pomoći. Hvala još jednom Meridianu”, naglasio je gospodin Vučetić.

Svoje utiske podelila je i predstavnica Meridian fondacije, Jelena Jocić.

“Svima u našoj kompaniji je izuzetno drago što smo ostvarili saradnju sa Fondacijom ‘Humanost bez granica’, a isto tako – veoma smo ponosni što smo u nizu naših novogodišnjih akcija uspeli da ostvarimo i ovu, da pomognemo tim porodicama. Pridužujemo se pozivu da se svi ljudi dobre volje i velikog srca uključe u njihove aktivnosti na taj način što će slanjem sms poruka pomoći njihov dalji rad”, istakla je Jelena Jocić.

Fondacija koja brine o ugroženima

Podsećamo, ovo je samo jedna u nizu akcija društvenog tipa koju Fondacija Meridian sprovodi, a koja se tiče pomoći socijalno ugroženim porodicama i licima. Kao kolektiv za koji ne postoje granice kada je u pitanju društveno odgovorno poslovanje, ova kompanija se može pohvaliti činjenicom da je samo u protekle dve godine realizovala više od 100 društveno-odgovornih akcija i time direktno pomogla veliki broj institucija, organizacija, udruženja i pojedinca koje je izazov života stavio u položaj borbe za egzistenciju.

Fondacija Meridian posebno je aktivna u domenu društveno-dgovornog rada i stvaranju preduslova za normalno i kvalitetno funkcionisanje čitave društvene zajednice. Svako ko je voljan da uzme učešće i postane deo ovog humanitarnog tima može se veoma lako priključiti i postati donator.

Svesni činjenice da jedan čovek ne može promeniti svet, ali da više njih to svakako mogu, zaposleni u kompaniji Meridian žele da preko svojih društvenih aktivnosti podignu svest građana o važnosti kolektivnog delovanja usmerenog upravo ka zadovoljenju potreba celokupnog društva u Srbiji.

Jedan od načina za pomoć u sprovođenju akcija tima Meridian fondacije jeste preko donatorske platforme na web sajtu meridianbet.rs. Razvijanjem jedinstvene crowdfunding platforme na regionalnom tržištu, Meridan je korisnike svojih usluga transformisao i od njih napravio istinske humanitarce i dobrotvore, osobe koje posredstvom web aplikacije i opcije „doniraj“ mogu pružiti finansijsku pomoć za razne društvene projekte koje fondacija sprovodi. Korisnicima je ovom prilikom stavljena mogućnost da izaberu za koju akciju žele da doniraju svoja sredstva i time daju podsticaj organizacionom timu da izabere aktivnosti po želji korisnika i prioritetno deluje u njihovom interesu.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now