Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dečija radost nema cenu: Fondacija Meridian obradovala mališane na Kosovu i Metohiji

deca sa Kosova 2024

Fondacija Merdiain podelila 170 novogodišnjih paketića deci na KiM.

Tradicionalno, već četvrtu godinu zaredom, u cilju zajedničkog obeležavanja Božića i srpske Nove godine, humanitarni karavan Fondacije Meridian „Od srca sa ljubavlju“, krenuo je na put sa zadatkom širenja svoje plemenite misije i pružanja podrške stanovništvu koje živi i boravi u mestima južno od reke Ibar.

Saosećajući sa teškim izazovima koje naši sugrađani iz južne srpske pokrajine svakodnevno proživljavaju, zaposleni u Fondaciji Meridian  su, kao i uvek do sada, prepoznali važnost kolektivnog nacionalnog jedinstva i u danima praznovanja organizovali posetu i dopremili humanitarnu pomoć na teritoriji Kosova i Metohije.

Kako bi im na trenutak život vratili u normalu, predstavnici Fondacije Meridian su u sklopu svog društveno-odgovornog programa pripremili donaciju više od 170 novogodišnjih paketića, gde su brojnim poklonima obradovali veliki broj mališana koji svoje obrazovanje stiču u osnovnim školama na području opština Gračanica i Kosovo Polje.

Prva stanica humanitarnog karavana bile su Ugljare, gde su u dvorištu osnovne škole podeljeni paketići osnovcima iz ovog sela. Nakon toga, Meridianov karavan je svoj put produžio i do Starog Gracka, Suvog Dola, Kuzmina, Skulaneva, Radeva i Novog Naselja.

Nakon posete Kosovu i Metohiji, svoje utiske iznela je predstavnica Fondacije Meridian, Jelena Jocić.

U nizu akcija koje organizujemo tokom godine, poseta Kosovu i Metohiji je sigurno nešto na šta smo najponosniji. Godinama unazad održavamo ovu tradiciju i, naravno, nastavićemo i u narednim godinama da radujemo mališane na Kosovu i Metohiji – istakla je Jelena Jocić.

Svoje utiske podelio je i predsednik privremenog organa opštine Kosovo Polje, gospodin Aleksandar Trajković.

U ime opštine Kosovo Polje, škole i direktora, dece i roditelja, zahvaljujemo se na pažnji koju su naša deca dobila. Svake godine je sve manje i manje dece, ali pažnja je i dalje prisutna. Sve je veća i veća i hvala vam na tome – izjavio je Aleksandar Trajković.

Omiljena fondacija našeg naroda južno od Ibra

Poseta južnom delu naše zemlje nastavak je višegodišnje uspešne saradnje koju Fondacija Meridian sprovodi sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije. Jedinstveni karavan humanosti na Kosovu i Metohiji za sve ove godine prerastao je u svojevrsnu praksu i postao dobar primer javno-privatnog partnerstva i sistemskog ulaganja sa krajnje otvorenim namerama da se pomogne u rešavanju mnogih društvenih problema.

Fondacija Meridain može se pohvaliti da je, svojim zalaganjem za stanovništvo na Kosovu i Metohiji, dobila priznanje čitave zajednice i time postala strateški partner Opštine Gračanica, jedne od najbrojnijih opština u južnoj srpskoj pokrajini.

Svako ko je voljan da uzme učešće i postane deo humanitarnog tima Fondacije Meridian, može to veoma lako uraditi i postati donator njihovih društvenih akcija. Jedan od načina za pomoć u sprovođenju akcija jeste preko donatorske platforme na web sajtu meridianbet.rs. Razvijanjem jedinstvene crowdfunding platforme na regionalnom tržištu, Meridan je korisnike svojih usluga transformisao i od njih napravio istinske humanitarce i dobrotvore, osobe koje posredstvom web aplikacije i opcije „doniraj“ mogu pružiti finansijsku pomoć za razne društvene projekte koje fondacija sprovodi.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now