Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fondacija Meridian za opstanak srpskog sporta na Kosovu i Metohiji

Meridian x FK Gracko

Meridian fondacija novom donacijom nastavila pružanje pomoći narodu na Kosovu i Metohiji.

U mestu Staro Gracko, koje se nalazi u okolini Gračanice, na Kosovu i Metohiji, lokalni fudbalski klub „Gracko“ suočava se sa određenim problemima, a jedan od najvećih je činjenica da na svom terenu, u svom selu, nikako ne mogu biti domaćini. Primorani da svoje takmičarske utakmice igraju u centralnoj Srbiji, po gradovima i mestima koji se ne nalaze na teritoriji Kosmeta, dovoljan su pokazatelj sa kakvim sve poteškoćama funkcioniše ovaj klub. Finansijski izazovi sa kojima se tom prilikom susreću su veliki, a Meridian fondacija „Od srca s ljubavlju“, je kao i više puta do sada prepoznala značaj opstanka sportskih klubova na Kosovu i Metohiji i tom prilikom donirala klubu novčana sredstva, sa namerom pružanja velike podrške, ali i zahvalnost za borbu i razvijanje sportskog duha.

“S obzirom na to da su oni ti koji su čuvari srpske kulture, tradicije i istorije i koji to rade na najlepši mogući način – baveći se sportom, mi smo ti koji njima dugujemo veliku zahvalnos. Ovom prilikom želimo njima da zahvalimo za sve i da naglasimo da smo izuzetno ponosni što smo deo ove priče“, rekla je predstavnica Meridian fondacije, Jelena Jocić.

Fondacija Meridian je uvek podrška srpskog sporta na Kosmetu

Klub postoji od 1979. godine, takmiče se u Zoni Jug, a sa svojom seniorskom ekipom beleže i značajne uspehe. Prema rečima Jovana Matovića, predsednika FK „Staro Gracko“, nekada su na svom terenu dočekivali brojne protivnike, dok im je sada dopušteno samo da treniraju, bez mogućnosti da bilo koga ugoste kod svoje kuće.

„Kao domaćini igramo utakmice u Kuršumiliji, jer nam je ovde zabranjeno da igramo i to je poznato svima. Imamo 25 do 30 fudbalera. Od ljudi dobre volje zavisimo, druga sredstva finansiranja nemamo, snalazimo se,izjavio je godspodina Jovan Matović.

Koliki je značaj donacije koju im je tom prilikom uručila Meridian fondacija, istakao je direktor Kluba Jovan Ćirković, uz veliku zahvalnost što predstavnici Fondacije, njihovo selo posećuju čak drugi put u izuzetno kratkom periodu.

„Vrlo ste bitni, vi ste nam za Božić doneli paketiće, za decu, sad evo i donacija za FK, što znači da ste nam mnogo pomogli. Vaše malo za nas znači mnogo, znači život u ovom selu. Vidite i sami i deca dolaze ovde, to je neka oaza mira i ja koristim priliku da se zahvalim, stvarno ste ispali ljudi, dobri prema nama, pre svega ljudi, a i donatori. Ta donacija će mnogo, mnogo da nam znači“, istakao je Jovan Ćirković.

Proslavljeni srpski košarkaš, Marko Simonović, koji je poreklom iz Prištine, pozdravio je i podržao akciju Meridian fondacije, a našoj deci sa Kosova poslao je i specijalne poklone. Simonović je, zajedno sa porodicom, 1999. godine napustio Prištinu, a za napore FK „Staro Gracko“ da opstane u takvim uslovima, ima samo reči hvale.

„Zaista svaka im čast. To je zaista za poštovanje i zaista i ta hrabrost i odlučnost i znam u kakvim su uslovima tamo i okolnostima i odbijaju bilo koju pomoć sa te druge strane, zaista bih iskoristio priliku da apelujem na sve ljude dobre volje da pomognu kako god mogu, a i zaista ćemo svi da uradimo sve što treba da im eto malo pomognemo, olakšamo, pa eto nadam se i vidimo možda na nekoj utakmici, na nekom treningu i tu smo šta god treba“, poručio je srpski bivši reprezentativac, Marko Simonović.

Njegovom apelu pridružuje se i Meridian fondacija , koja poziva sve pojedince i ustanove da pomognu opstanku srpskog sporta, jer zajedno možemo uvek više, a najviše ćemo to učiniti ukoliko budemo bili ujedinjeni – svi za jednog, jedan za sve.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now