Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Humani Svetislav Pešić pobeđuje i van parketa, na asistenciju Meridian fondacije

Veliki Svetislav Pešić! Trofejni stručnjak i selektor reprezentacije Srbije odavno je dokazao kakav je košarkaški trener, ali je važno podsetiti koliki je istinski šampion i van terena.

Najbolji klubovi uvek žele najboljeg trenera i igrače – zato su legendarni Kari i Meridianova Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ rešili da odigraju dve vrlo važne utakmice, ovoga puta na terenu humanosti.

Kada god ima slobodnog vremena, Pešić najviše voli da odmara u rodnom Pirotu. Tamo je svoj, običan a svetski, čovek iz naroda, njihov Kari. I to na delima pokazuje. Zajedno sa Meridianom, Svetislav Pešić odlučio je da još jednom pobedi, i to u svom Pirotu – da pomogne onima kojima je to zaista najpotrebnije. Tako kuca srce šampiona! U ritmu pobeda i van parketa…

Nemanji Cvetkoviću iz Pirota pre nekoliko godina dijagnostifikovan je maligni tumor moždanog stabla, za čije lečenje je potrebno mnogo novca. Posle terapija u Beogradu, Nemanja je lečenje nastavio u Turskoj. Kako porodica Cvetković nije u mogućnosti da sve finansijski iznese, Svetislav Pešić i Fondacija „Od Srca sa ljubavlju“ kompanije Meridian donirali su finansijska sredstva za nastavak uspešnog Nemanjinog lečenja.

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica Pirot radi sa licencom za dnevni boravak za decu i odrasle sa smetnjama u razvoju. Nažalost, sve je veći broj dece kojima je ovakva pomoć neophodna, posebno prilikom progovaranja uz kombinovane smetnje.

Ova ustanova otvorena je u maju 2018, pomaže mališanima od tri godine pa do odraslih lica starosti do 40 godina, a trenutno ih dolazi oko 30.

Svetislav Pešić je u obilasku Udruženja bio vrlo emotivan i zajedno sa kompanijom Meridian donirana su finansijska sredstva za pomoć kako bi rad sa decom i njihovo uključenje bilo što lakše i efikasnije.

– Nadam se da ćemo pokrenuti i ostale, da će naša podrška inspirisati i druge da pomognu. Verujem da ima takvih i ljudi i ustanova, i da će se pobrinuti, sledeći naš primer, da razvoj dece bude što brži i bolji – naglasio je Pešić.

Veliki Svetislav Pešić pogađa i na terenu, i za trenerskom tablom, i van parketa, a Meridian je tu da mu sa zadovoljstvom asistira.

– Zajedno sa Meridianom je bila prilika da se uključimo u pomoć malom Nemanji i želimo mu da što pre ozdravi. Posetili smo i “Udruženje za pomoć MNRL”, jednu od najmodernijih ustanova u Srbiji i ponosan smo što je baš u Pirotu, da u najboljim uslovima možemo da pomognemo onima kojima je potrebno. Zahvaljujem se Meridianu na ovoj inicijativi, uvek sam spreman za takve akcije i nadam se da će svi ostali moji prijatelji sportisti, kao i do sada, učestvovati u svim humanitarnim akcijama koje mogu da pomognu našoj deci – poručio je legendarni Kari.

Podrška malim herojima

Velika zdravstvena kriza oličena u pandemiji virusa korona nije davala predaha ni u trci sa vremenom protiv drugih izazova – retke i opasne bolesti svakodnevno pogađaju naše najmlađe sugrađane. Pobede na humanitarnim licitacijama u saradnji sa našim olimpijcima, 100.000 dinara doniranih za svaku medalju srpskih sportista na OI u Tokiju, organizovanje košarkaških turnira u saradnji sa Humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“, hitne donacije za odlazak na lečenje u inostranstvo – samo su deo Meridanove pobedničke humane misije zahvaljujući kojoj su šansu za nov život dobili Sofija Markuljević, Boško Gugleta, Lana Lazarević, Lenka Anđelković, ali i štićenici Instituta za majku i dete, Svratišta za decu Novi Beograd, Dom za decu i omladinu Banja Koviljača…

Velika kampanja u borbi protiv SMA

Već 20 godina Meridian donacijama, humanitarnim radom i ulaganjem u zajednicu postavlja nove rekorde humanosti.

Kompanija posebno podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA. Veliki košarkaški mečevi kao pozornica, legende igre pod obručuma kao humanitarci kao što je to Svetislav Pešić nisu novost kada je reč o aktivnostima ove kompanije.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now