Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Košarkaši FMP Meridian i Zvezde šutirali trojke za Lanu i Lenku

Ekipe FMP Meridian i Crvene zvezde često su igrali veoma uzbudljive mečeve, ali jedan od njih bio je više od sporta – košarkaško umeće značilo je šansu za normalan život za Lanu i Lenku, dve hrabre devojčice. 

KK FMP Meridian, Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ kompanije Meridian i KK Crvena zvezda sproveli su zajedničku akciju sa istim ciljem – da se prikupi novčana pomoć za devojčice koje se bore za lepše i srećnije detinjstvo. I čitava utakmica protekla je u njihovom znaku, a veliku podršku dobile su od igrača FMP Meridiana i Crvene zvezde, kao i od navijača sa tribina, kojih je bilo oko 2.000. 

Sav prihod od prodaje ulaznica, kao i donacije navijača, upućen je za Lenu i Lanku, a kompanija Meridian je svaku trojku postignutu na ovoj utakmici nagradila sa po 20.000 dinara. Ono što je najvažnije – šuteri za tri poena bili su poprilično precizni.

Na taj način prikupljeno je preko pola miliona dinara namenjenih porodicama Anđelković i Stefanović, što će biti korak bliže da Lanu i Lenku što pre vidimo kao srećnu i bezbrižnu decu, posvećenu igri i normalnom svakodnevnom životu. 

Tako je još jednom dokazano da solidarnošću nekome možemo promeniti svet, pa tako ovim dvema predivnim devojčicama.

Lenka Anđelković ima tek dve godine i usled komplikacija na porođaju uočeni su problemi u psihomotornom razvoju i strukturi pojedinih grupa mišića, što devojčicu sprečava da još uvek prohoda i progovori. Dalji tok oporavka zavisi od mnogo faktora, a najviše finansija, koje prevazilaze materijalne mogućnosti porodice.

Sredstva su potrebna za specijalizovane fizikalne terapije, defektološke i logopedske tretmane, kraniosakralne terapije, hidroterapije, terapije kiseonikom, ortopedska pomagala, opremu za vežbanje u kućnim uslovima.

Desetogodišnjoj Lani Stefanović je ubrzo nakon rođenja uspostavljena tuberozna skleroza, multisistemska bolest do koje dolazi mutacijom gena. Spada u retke bolesti, neizlečiva je i krajnje nepredvidljiva jer je svaki oboleli različito zahvaćen bolešću od vrlo blagih simptoma do potpune nefunkcionalnosti i teške mentalne retardacije. Uz strašnu dijagnozu tuberozne skleroze, epilepsije, Lana ima probleme i sa srcem.

Novčana sredstva neophodna su za lečenje, operaciju, rehabilitaciju, logopedske i defektološke tretmane kao i za putne troškove i smeštaj.

POMOZIMO LENKI

Slanjem SMS poruke: Tekst „1162“ pošaljite na 3030
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Tekst „human1162“ pošaljite na 455
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248359-45
Uplatom na devizni račun: 160600000124856994
IBAN: RS35160600000124856994
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

POMOZIMO LANI

Slanjem SMS poruke: Tekst „1113“ pošaljite na 3030
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Tekst „human1113“ pošaljite na 455
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216626-87
Uplatom na devizni račun: 160600000121704785
IBAN: RS35160600000121704785
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

HUMANOST VREDNA DESETINA HILJADA SMS PORUKA – ZA MALE HEROJE KOJI BOLUJU OD RETKIH BOLESTI

Pandemija virusa korona, nažalost, ne daje predah u trci sa vremenom – retke i opasne bolesti svakodnevno pogađaju naše najmlađe sugrađane. Pobede na humanitarnim licitacijama u saradnji sa našim olimpijcima, 100.000 dinara doniranih za svaku medalju srpskih sportista na OI u Tokiju, organizovanje košarkaških turnira u saradnji sa Humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“, hitne donacije za odlazak na lečenje u inostranstvo – samo su deo pobedničke humane misije Fondacije „Od srca sa ljubavlju“. Ovo se ne odnosi samo na Lanu i Lenku – šansu za novi život dobili su Sofija Markuljević, Boško Gugleta, ali i štićenici Instituta za majku i dete, Svratišta za decu Novi Beograd, Dom za decu i omladinu Banja Koviljača…

Svet oko nas nepovratno se izmenio. Boreći se sa dnevnim izazovima, iz dana u dan podsećamo se i na važnost požrtvovanja, zajedništva i solidarnosti. Kao što je bitka za Lanu i Lenku i njihovo srećno detinjstvo.

PODRŠKA AMATERSKOM SPORTU, KULTURI I UMETNOSTI

Zahvaljujući naporima Fondacije, potpuno je renoviran i opremljen košarkaški teren na Novom Beogradu, gde će od sada stasavati novi majstori pod obručem, budući reprezentativci, NBA zvezde i MVP igrači o kojima će pričati ceo svet. Od početka pandemije, kompanija Meridian donira i dresove, sportsku i tehničku opremu, lopte za više od 30 amaterskih sportskih klubova i udruženja širom Srbije.

Kultura i umetnost možda i najviše trpe tokom pandemije – zato Meridian već mesecima posebne napore ulaže u oživljavanje kulturne scene u jednom od najvažnijih zdanja koje ova zemlja ima – Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now