Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Praznik košarke i humanosti: Fondacija Meridian na FIBA turniru donirala 500.000 dinara

Kompanija Meridianbet važi za regionalnog lidera u industriji igara na sreću, ali već dugi niz godina imamo priliku da posvedočimo brojnim humanitarnim akcijama koje dokazuju da je ova kuća i lider u humanosti i solidarnosti.

Ovog puta kompanija je spojila sport i humanost, pa je na Meridianbet kvalifikacionom turniru za FIBA Ligu šampiona Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ nagradila najbolje, a ujedno pomogla i onima kojima je to bilo najpotrebnije.

Hala “Aeksandar Nikolić” je od 21 do 25. septembra ugostila pet inostranih košarkaških koje su se, uz FMP Meridian, borili za ulazak u grupnu fazu FIBA Lige šampiona.

Tim povodom organizovana je i humanitarna akcija, tokom koje je donirano 500.000 dinara.

Donacije za humanitarni rad

Prva donacija otišla je u ruke Opštine Kikinde, odnosno Društvu MNRO “Čigra”, dok je drugi ček na 100.000 dinara pripao Opštini Zemun, odnosno Školi za slepu i slabovidu decu “Veljko Ramadanović”.

Drugog dana Meridianbet FIBA kvalifikacionog turnira uživali smo u dve utakmice, a nakon proglašenja MVP-ja Meridian je uručio još dve donacije – Ligi budućih šampiona, velikom poduhvatu promocije omladinskog sporta koji obezbeđuje da Srbija i u narednim decenijama ostane zemlja sporta.

Dan velikog finala nažalost nije bio srećan za košarkaše FMP Meridian, ali postoje oni trenuci kada je solidarnost i humanost važnija od rezultata. Kompanija Meridian i Opština Gračanica već nekoliko godina aktivno sarađuju na projektima unapređenja kvaliteta života srpske zajednice na KiM, pa je peta donacija na FIBA završnom turniru uručena upravo Gračanici.

U ime kompanije Meridianbet, Damjan Stamenković je istakao značaj ove, kao i brojnih drugih društveno odgovornih akcija:

“Godinama unazad trudimo se da reagujemo onda kada je reakcija potrebna i da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna. Tako je bilo i ovog puta, prepoznali smo momenat i odlučili da kroz košarku i nove donacije još jednom podsetimo ljude zašto je važno da budemo humani i solidarni. Svakako, u istom smeru ćemo i nastaviti, mnogo je onih kojima je pomoć zaista potrebna”, rekao je gospodin Stamenković.

Ukupno 500.000 dinara donirano tokom Meridian FIBA kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona. Praznik košarke, ali pre svega humanosti.

Prijatelj sporta – FIBA turnir, donacije klubovima, sponzorstva, amaterski sportovi…

Kompanija Meridianbet je već godinama pokrovitelj kako profesionalnog, tako i amaterskog sporta širom Srbije. Donacije u vidu dresova, lopti, sportske opreme, rekonstrukcija košarkaških terena, samo su deo velike sportske priče najvećeg domaćeg donatora kako bi sportska infrastruktura za buduće šampione stigla u svaki kutak Srbije.

Osim što je jedan od najvećih brendova u industriji zabave jugoistočne Europe, Meridianbet uspešno posluje na tržištima EU, Južne Amerike i Afrike više od jedne decenije, primenjujući najbolje prakse u podršci lokalnim sportskim klubovima.Tako je već sada kompanija globalni betting partner više od 30 fudbalskih i košarkaških klubova širom sveta i pokrovitelj vrhunskog profesionalnog sporta.

Meridianbet zvanični je sponzor fudbalskog kluba AEK Larnake, debitanta u grupnoj fazi UEFA Lige Evrope, kao i Nea Salamine. Košarkaška sekcija najvećeg sportskog udruženja na Kipru – Apollon Limassol, takođe je deo sponzortva ove kompanije. Potpisano je strateško partnerstvo i sa Košarkaškim klubom u invalidskim kolicima, što je posebno polje podrške za ovu renomiranu kompaniju – jačanje sportskih društava za osobe sa invaliditetom.

Kompanija je prisutna na Malti više od jedne decenije i zvanični je betting partner našoj sportskoj javnosti dva poznata kluba – FC Valetta, kluba koji je 25 puta u svojoj istoriji bio šampion, kao i njihovog ligaškog rivala FC Hamrun.

Kompanija je u potpunosti renovirala i opremila košarkaški teren na Novom Beogradu, gde će od sada stasavati novi majstori pod obručem, budući reprezentativci, NBA zvezde i MVP igrači o kojima će pričati ceo svet. Od početka pandemije, inače, Meridian donira dresove, sportsku i tehničku opremu, lopte za više od 30 amaterskih sportskih klubova i udruženja širom Srbije.

Srbija je na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila devet medalja, a kompanija Meridian je svaku nagradila sa po 100.000 RSD i tako ukupno donirala dodatnih 900.000 RSD u humanitarne svrhe.

KK FMP Meridian i Streeball 3×3 elite takođe su se pobrinuli da konkretnim delima pomognu Ognjenu Koldžiću, desetogodišnjem dečaku koji boluje od autističnog spektra, koji karakteriše poremećaj u komunikaciji i socijalnim veštinama.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now