Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fmp i Fondacija Meridian – rak dojke gubi u ovom meču!

Košarkaški klub FMP Meridian i kompanija Meridian udružili su snage i poslali važnu poruku kada je u pitanju rak dojke

Kao međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, oktobar se obeležava širom sveta sa jednim ciljem – skretanje pažnje na visoku rasprostranjenost ovog oboljenja i suštinske važnosti prevencije.

Čitava planeta mesec oktobar posvećuje podizanju svesti nacionalnih i svetske javnosti o značaju prevencije, pravovremenih pregleda i ranog otkrivanja opake bolesti kao što je rak dojke. Ovoj veoma važnoj i društveno odgovornoj akciji podrške u borbi protiv raka dojke priključili su se i košarkaški klub FMP Meridian i Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ kompanije Meridian.

Rak dojke – suština je u prevenciji

Brojke su zabrinjavajuće – kancer dojke predstavlјa vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), u svetu se godišnje registruje oko 2.260.000 obolelih žena, dok od iste bolesti svake godine umre preko pola miliona njih!

Iz tog razloga, a prevashodno u cilju podsećanja i podizanja svesti javnosti, mesec oktobar proglašen je Međunarodnim mesecom borbe protiv ove opake bolesti, te je već nekoliko godina unazad “obojen” u roze. U to ime, ista boja našla se i u “FMP dvorani” ovog vikenda, tačnije na utakmici FMP Meridian i podgoričke Budućnosti, u sklopu regionalne ABA Lige. Ekipa FMP Meridian napravila je svojevrsno iznenađenje i pobedila 96:91.

Meridian je ono što spaja ovaj uspešan košarkaški klub i društveno odgovornu kompaniju. Zato su se FMP i Meridian priključili veoma važnoj akciji u želji da motivišu, podignu svest javnosti o ovom problemu i pruže podršku svim ženama kojima je, nažalost, rak dojke svakodnevica.

Snažnom i jasnom porukom “Ovaj meč ti dobijaš”, FMP Meridian i kompanija Meridian udružili su snage i pružile podršku našim ženama, majkama, devojkama, sestrama, koleginicama…

Podrži žene iz svog okruženja, podseti ih da je preventiva najbolji lek.

Majke, devojke, sestre, koleginice… Zajedno smo u ovome zato što vas volimo.

Dva miliona evra za zdravstvo Srbije i regiona

Ovo nije jedina oblast zdravstvene politike kojoj kompanija Meridian i Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ pruže svesrdnu sistemsku i finansijsku podršku. Naime, i nakon tri godine borba sa koronom još uvek nije završena. Još od prvog dana ove pandemije, kompanija Meridian neprestano osnažuje ustanove i pojedince na prvoj liniji i „crvenoj zoni“ borbe protiv koronavirusa. Dva miliona evra donacija u vidu medicinske i tehničke opreme dopremljeno je u preko 60 gradova i opština Republike Srbije, a neumorni volonteri Meridiana stigli su u više od 100 zdravstvenih ustanova Srbije i regiona.

Meridianova kampanja borbe protiv SMA

Meridian već nekoliko godina svojim donacijama posebno podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA. Jedan od načina na koji kompanija pristupa ovom društvenom problemu jeste organizacija sportskih mečeva i turnira.

Tako je lider u industriji igara na sreću organizovao međunarodni košarkaški turnir u šutiranju trojki za prikupljanje sredstava za lečenje male Sofije Markuljević, a pobedom na humanitarnoj licitaciji svojom donacijom pomogao je da Boško Gugleta na vreme otputuje u inostranstvo i započne lečenje od iste bolesti.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now