Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fondacija Meridian pomogla deci sa intelektualnim smetnjama

Dečija nedelja u znaku pravih humanitaraca.

Povodom obeležavanja Dečije nedelje, Fondacija Meridian je zajedno sa Kijom Kockar rešila da ovoga puta uputi pomoć osnovcima sa smetnjama u intelektualnom razvoju i time pomognu njihov dalji obrazovni razvoj.

Svako od nas može biti humanitarac, za to je potrebno samo malo….otvoreno srce i topla ruka prijateljstva

Humanost se jedino srcem piše, ona je bitna odlika čovekovog karaktera i nju pokazuju samo oni koji u sebi imaju specifičan dar da svojim ponašanjem podstiču dobra dela i da pri tome ne traže ništa za uzvrat. Činjenje dobrih dela potvrda je naše prave vrednosti, a instinski vredimo samo onda kada nesebično doprinosimo i dajemo za druge.

Svako dete u sebi nosi bezbroj mogućnosti i potencijala da kroz život napravi nešto vredno i trajno. Međutim, nisu sva deca u prilici da sama ostvare svoj potencijal. Neke mališane je život stavio u nezavidan položaj koji zahteva oslanjanje na tuđu brigu i pomoći kao način za dalji napredak i razvoj. Bez obzira na probleme sa kojima se neprekidno suočavaju, deca sa intelektualnim poteškoćama se ne razlikuju mnogo od druge dece. Njihovo iskazivanje emocija, potreba za pažnjom, prijateljstvom i ljubavlju, podjednako se ispoljava kao i kod svakog drugog dete. Za njih je dobrota i topli ljudski gest nešto jedinstveno i posebno, to je čin međusobnog poverenja i dokaz pravog prijateljstva koji se uvek i na svakom koraku veoma lako prepozna.

Adresa na kojoj stanuju humanost i plemenitost

Sa ambicijom pružanja što boljih uslova za obrazovanje dece, čak i one sa smetnjama u razvoju, Fondacija Meridian je donirala novčana sredstava humanitarnoj organizaciji „Radost Deci“ iz Beograda, koja se aktivno bavi podrškom i poboljšanjem položaja dece i mladih sa smetnjama u intelektualnom razvoju. U tu svrhu Fondacija Meridian je obezbedila kontigent školskog i didaktničkog materijala za oko 150 mališana koji pohađaju nastavu u OŠ „Sava Jovanović- Sirogojno“ iz Zemuna sa pridruženim odeljenjima u Batajnici i Ugrinovcima. Navedena donacija Fondacije Meridian, osim pružanja adekvatne pomoći ima za zadatak uspostavljenje socijalne integracije dece sa intelektualnim poteškoćama, ali i da omogući njihov dalji obrazovni proces.

Naš rad se zasniva na saradnji sa ustanovama socijalne zaštite kao i osnovnim i srednjim školama za decu sa smetnjama u intelektualnom razvoju, na teritoriji Republike Srbije. Ovog puta smo ostvarili saradnju sa Fondacijom Meridian, koja nam je izašla u susret i donirala finansijska sredstva za kupovinu školskog pribora i didaktike. Želimo da se zahvalimo Fondaciji Meridian na ukazanom poverenju i podršci, sa željom da nastavimo saradnju i u budućem periodu.

Jovana Kulić, Direktorka humanitarne organizacije radost deci

Oduševljenje plemenitom akcijom Fondacije Meridian nije krila ni direktorka Osnovne škole „Sava Jovanović-Sirogojno“ iz Zemuna, Snežana Kostić. U ime kolektiva i dece Osnovne škole „Sava Jovanović Sirogojno“ zahvaljujemo se Fondaciji Meridian na velikodušnoj donaciji i iskrenoj podršci u opremanju škole didaktičkim materijalom, njihovim nesebičnim zalaganje i učešćem u poboljšanju uslova za rad naše školske ustanove. Sa posebnim zadovoljstvom se zahvaljujemo i na njihovoj prisutnosti povodom svečanosti obeležavanja Dečije nedelje – izjavila je direktorka Kostić.

Solidarnost je za mnoge više od reči

Ovo je samo jedna u nizu akcija društvenog tipa koju Fondacija Meridian sprovodi, a koja se tiče ulaganja u obrazovni sistem i razvoj mladih osoba. Preko raznih donacija i pružanjem adekvatne pomoći osobama sa zdravstvenim smetnjama, Fondacija Meridian svakodnevno vrši uticaj i podseća celokupnu društvenu javnost na značaja solidarnog davanja kako oboleloj deci, tako i svima onima kojima je pomoć u datim uslovima preko potrebna. Tim Fondacije Meridian se na ovome sigurno neće zaustaviti, već će se svojski potruditi da u narednom periodu opseg svoga humanitarnog delovanja podigne na još veći nivo i time mnogo značajnije pomogne one kojima je pomoć neophodna.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now