Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zaposleni u kompaniji Meridian samoinicijativno pokrenuli akciju prikupljanja jedinica krvi

Sa ciljem osiguranja što većeg broja jedinica krvi, zaposleni u kompaniji Meridian su se samoinicijativno priključili akciji podrške trensfuzionom sistemu i u svojim prostorijama organizovali akciju dobrovoljnog davanja. Ova humana akcija prevashodno je usmerena onima kojima je krv sada najpotrebnija i koji se sticajem životnih okolnosti nalaze u poziciji borbe za vlastiti život.

Svaka doza krvi može imati presudan značaj u borbi za život, bilo da je u pitanju saobraćajna nesreća, sportska povreda ili medicinska intervencija. Da bi se normalizovalo stanje i podmirile potrebe zdravstvenih ustanova neophodno je u svakom trenutku imati dovoljan broj jedinica krvi, kako ne bi došlo do odlaganja operativnih procesa i problema pri zbrinjavanju pacijenata.

Postupak davanje krvi je inače jednostavan proces, sklon samo čoveku, međutim on zahteva određene uslove koje čovek mora da zadovolji kako bi ceo ovaj tok bio siguran i bezbedan kako za onoga koji daje, tako i za onoga koji tu krv prima.

Ovogodišnja akcija osvedočenih humanitaraca iz kompanije Meridian pod nazivom “Meridian srcem”, ne bi bila ostvariva bez onih koji se svakodnevno bave sakupljanjem jedinica krvi, stručnog osoblja Instituta za transfuziju krvi Srbije. Nadležno osoblje iz ove zdravstvdene ustanove je sa posebnim oduševljenjem reagovalo na potez zaposlenih iz Meridiana i u što kraćem vremenskom roku pomoglo da se ova akcija realizuje.

Krv nije moguće proizvesti na veštački način, jedini mogući izvor je njegovo doniranje

Hvala kompaniji Meridian što je izdvojila vreme i što nas je ugostila. Ovo je prva akcija kod vas i jako je dobar odziv. Rezerve krvi jesu na nekom minimumu i jako je važno da održavamo neki kontinuitet. U ovom momentu nedostaju skoro sve krvne grupe, a najveći deficit je nagativnih krvnih grupa – istakla je ispred Insituta za transfuziju krvi Srbije, dr Marija Vujinović.

Humani gest zaposlenih u kompaniji Meridian osim prikupljanja zaliha krvi, imao je i zadatak da podstakne širu javnost o potrebi kolektivnog uključivanja u sprovođenje društveno odgovornih akcija i projekata. Ovo je inače samo jedan u nizu primera dobre prakse, koji najbolje pokazuje kako ljudska solidarnost i humanost mogu biti od velikog značaja kada je borba za nečiji život u pitanju.

Apel koji može mnogo toga

Još od početka krize izazvane virusom Covid 19, kompanija Meridian je poznata po svojim donacijama i pružanja pomoći tamo gde je pomoć i neophodna. Ušešćem u kampanji Instituta za transfuziju krvi pod nazivom „Želite da uradite nešto važno danas? Dajte krv, računamo na vas“, kompanija Meridian se po ko zna koji put stavila na raspolaganje zajednici i kroz ličan primer delovanja još jednom pokazala zašto se na nju sa pravom uvek računa.

Za kompaniju Meridian kao regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću, društvena odgovornost je podjednako važan segment, a delovanje njenih zaposlenih samo dodatno ocrtava o kakvom se važnom kolektivu radu. Ova tehnološka kompanija koji posluje na preko 15 tržišta i četiri kontinenta, svojim humanim delovanjem se iz dana u dan trudi da na sve moguće načine promeni ljudske živote. Samo tokom predhodne godine, ovaj tehnološka kompanija je u Srbiji realizovala preko 50 CSR akcija koje su imale za zadatak da unaprede kvalitet života svih građanina Srbije, bez obzira na oblast njihovog društvenog delovanja.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now