Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fondacija Meridian kroz igru i zabavu pokrenula bitna društvena pitanja

meridain fondacija

Zaposleni u kompaniji Meridian udruženi u prikupljanju čepova.

Fondacija Meridian nastavila je niz društveno-odgovornih aktivnosti, a zaposleni su još jednom pokazali da su uvek spremni da pokažu solidarnost sa drugima.

Prikupljanje čepova, koji se naknadno recikliraju, a taj novac se koristi u humanitarne svrhe, da bi se obezbedila pomagala osobama sa invaliditetom, u Srbiji traje već nekoliko godina.

Međutim, nakon brojnih izveštaja Evropske komisije o zagađenju izazvanom plastikom, kao i šokantnog podatka da se u okeanima nalazi enormna količina otpada od plastike, čak 80 odsto ukupnog otpada, doneta je odluka kojom se čepovi teže mogu odvojiti od ambalaže i to je stvorilo dodatne izazove za izvršavanje ovih aktivnosti. Ta odluka doneta je u cilju optimizacije materijala za reciklažu, ali u Srbiji predstavlja problem za udruženja koja su se do sada bavila recikliranjem upravo čepova.

Reciklažom čepova Meridian pomaže udruženja

Od sredstava koja dobiju reciklažom čepova, pomenuta udruženja kupuju pomagala za osobe sa invaliditetom i na taj način im umnogome olakšavaju obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Prijave za dobijanje pomagala uglavnom budu otvorene jednom godišnje na konkursima koje objavljuju, a dešava se da gotovo svi koji ispunjavaju uslove, na ovaj način zaista dobiju neophodnu pomoć. U tome se ogleda važnost neometanog funkcionisanja tih organizacija, što je Fondacija Meridian prepoznala i odlučila da svoje zaposlene podstakne da prikupe još veći broj čepova.

Osmišljen je interesantan način kako bi se svi podsetili koliko je važno misliti na druge, te je odlučeno da se napravi svojevrsno „takmičenje“ među kolegama, koje su usput saznale nešto novo jedni o drugima, zabavili se i najvažnije od svega – pomogli onima kojima je to potrebno.

Naime, organizovano je takmičenje sa jednim jednostavnim pitanjem – MORE ILI PLANINA? Naši zaposleni su tom prilikom mogli da ubacuju čepove u kutiju koja predstavlja njihov izbor, sudeći po broju čepova – misli su već odlutale do plaže i mora, ali u narednoj rundi „takmičenja“ biće i novih pitanja, novih saznanja, novog druženja i nove pomoći.

Fondacija Meridian pozivaju sve društveno-odgovorne kompanije, kao i građane, da se priključe sličnim akcijama i na taj način pomognu organizacijama koja se bave reciklažom, te obezbede njihovo neometano funkcionisanje i rad.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now