Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fondacija Meridian još jednom reagovala na apel za pomoć

od srca za vuleta

Fondacija Meridian ponovo u humanitarnoj misiji.

Vukašin Mićević je dečak koji ima tri i po godine. Zbog svoje bolesti, još uvek nije progovorio, ne može da sedi, kao ni da hoda. Prema rečima njegove majke Ivane, njihova borba počela je kada je on imao samo nekoliko meseci. U pitanju je vrlo retka bolest, koju na svetu ima tek tri stotine ljudi.

Da Vukašinova bolest ne bi progresovala, neophodno mu je lečenje matičnim ćelijama, a te tretmane je moguće raditi isključivo u Turskoj. Novčana sredstva koja su im potrebna, uveliko prevazilaze njihova primanja, a Fondacija Meridian „Od srca s ljubavlju“ odlučila je da im dodatno pomogne u borbi koju svakodnevno prolaze.

„Bolest je prouzrokovala da Vukašin ima epilepsiju, mikrocefaliju, težak psihomotorni razvoj. On ima tri i po godine, još uvek ne sedi, ne stoji, ne priča. Zato se mi svakodnevno borimo, neophodni su nam fizikalni i defektološki tretmani, neurološka pomagala koja su mu potrebna da bi stajao i sedeo“, reči su Ivane Mićević.

Meridian se uvek odaziva na poziv za humanost

Vukašin je do sada primio ukupno šest terapija, ali porodica zbog nedostatka finansijskih sredstava nije u mogućnosti da ga u Turskoj leče i dalje. Dve terapije matičnim ćelijama koštaju 18 hiljada evra. Fondacija Meridian donirala je sredstva Vukašinovim roditeljima, u nadi da će im u toj teškoj borbi barem malo pomoći.

Htela bih da se zahvalim Meridian fondaciji, koja je prepoznala našu priču i koja učestvuje u pomoći da Vukašin jednog dana stoji i sedi“, dodala je Ivana Mićević.

Predstavnici Fondacije Meridian posetili su Vukašina i njegove roditelje u Banji Koviljači gde se nalaze zbog njegovih terapija, a prema rečima Jelene Jocić, predstavnice Fondacije, nadaju se da će njihov apel drugim kompanijama uroditi plodom, kao i da će se Vukašinovoj priči odazvati mnogi.

„Nadamo se da ćemo uspeti zajedničkim snagama, zajedno sa ostalim kompanijama i ljudima da skupimo onaj iznos koji je njemu neophodan da bi otišao u Tursku na lečenje matičnim ćelijama. Ovim putem apelujemo na sve ljude da pošalju SMS 1245 na 3030 da bi Vukašin mogao da sedi, da hoda, da priča i da bude jedno srećno i veselo dete“, izjavila je Jelena Jocić.

Kreiranjem posebne online donatorske platforme na sajtu meridianbet.rs, osvedočeni humaniraci su napravili revolucionarni iskorak kada je u pitanju odnos sa svojim korisnicima. Razvijanjem crowdfunding platforme Meridan je korisnike svojih usluga transformisao i od njih napravio humanitarce i dobrotvore, osobe koje jednim klikom miša na opciju „doniraj“ mogu pružiti finansijsku pomoć za razne društvene akcije koje kompanija organizuje. Koristeći ovu donatorsku platformu, možete se priključiti humanitarcima i učestvovovati u pružanju pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now