Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fondacija Merdian uz posebne goste obeležila dan žena na Institutu za majku i dete

Institu za majku i dete 2024

Osmi mart kao praznik žena ne treba da nam bude jedini podsetnik na sve važno i veliko što su žene učinile za svet, ali nikako ne smemo zaboraviti da zajedno sa njima obeležimo taj važan datum.

Godinama unazad,  Fondacija Meridian, najveću osmomartovsku pažnju usmerava ka majkama i deci, koja borave na Institutu za majku i dete.

„Institut za majku i dete je jedna od najvažnijih institucija u našoj državi i shodno tome Fondacija Meridian nastavlja tradicionalnu osmomartovsku akciju pružanja pomoći Institutu. Nadamo se da brojnim donacijama pomažemo neometano funkcionisanje Instituta, a u narednim godinama ćemo sigurno nastaviti saradnju“, istakao je Stefan Glavaš, predstavnik Fondacije Meridian.

Osluškujući potrebe Instituta, Fondacija Merdian je ove godine donirala prečišćivače vazduha i klima uređaje za nekoliko odeljenja bolnice, što je, prema rečima prof. dr Radoja Simića, od izuzetne važnosti za jednu takvu ustanovu, u kojoj je kvalitet vazduha od krucijalnog značaja.

„Ovde prisutnoj glavnoj sestri Instituta Ljiljani Plavanski i meni kao direktoru Instituta je neizmerno drago i veoma smo zadovoljni i počastvovani što ste nas izabrali kao ustanovu kojoj ćete, ne jednom, i ne prvi put, donirati veoma značajnu opremu, ne čisto medicinsku, ali onu koja je veoma značajna radi održavanja dobrih klimatskih uslova u bolnicama“, reči su direktora Simića.

Fondacija Meridian nastavila višegodišnju saradnju

Pored predstavnika Fondacije Meridian, Institut za majku i dete posetio je i Vaso Bakočević, koji je tu priliku iskoristio da prisutnim damama pokloni i mali znak pažnje i na taj način im izmami osmeh na lice.

„Na sve žene, majke i decu treba misliti svakog dana, a ne samo Osmog marta, zato sam ponosan što učestvujem sa Meridian fondacijom u ovoj donaciji jer oni prepoznaju koliki je značaj stalno misliti na Institut za majku i dete“, izjavio je Vaso Bakočević.

Svojim prisustvom donaciju je uveličao i košarkaš Crvene zvezde Trej Tompkins. On je u razgovoru sa direktorom Instituta i predstavnicima Meridian fondacije izrazio veliku zahvalnost što mu je omogućeno da bude deo tako lepe akcije i istakao da se nada da će i ubuduće sarađivati u humanim delima koje Meridian fondacija sprovodi. Direktor Simić je iskoristio još jednu priliku da iskaže svoju veliku zahvalnost povodom donacije.

„U ime svih zaposlenih, a posebno u ime pacijenata i njihovih roditelja, izražavam neizmernu zahvalnost za to što mislite na nas, zato što vam to nije prvi put, zato što iz vaše priče čujem da ćete i dalje misliti na ovu bolnicu, odnosno na bolesnu decu, hvala vam mnogo“ , reči su doktora Simića.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now