Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meridian fondacija čini razliku: Donacija Školi za slepu i slabovidu decu u Zemunu

Škola slabovidu decu Zemun

Svakodnevni izazovi koje nam život nameće često znaju da budu i više nego surovi. Kada takvi dani dođu, najveća vrednost jeste imati nekoga od poverenja, nekoga ko je uvek tu, ko nam je istinski prijatelj. Ovo posebno važi za slepu i slabovidu decu, koja se u veoma ranoj fazi života suočavaju sa velikim teškoćama u psiho-socijalnom razvoju.

Fonadcija „Od srca sa ljubavlju“ kompanije Meridian još jednom je pokazala da prijatelji nikada ne zaboravljaju jedni druge, da se međusobno podržavaju i pomažu, kako u dobrim, tako i u teškim danima.

Prepoznavši značaj ulaganja u obrazovni sistem i inkluziju osoba sa invaliditetom, posebno u domenu javnih politika koje se odnose u stvaranju uslova za kvalitetan život za slepu i slabovidu decu, Fondacija je pomogla razvoj slepih i slabovidih osoba kroz donaciju od 100.000 dinara Školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ iz Zemuna.

Ova novčana donacija usmerena je na pomoć u obezbeđivanju potrebnih resursa za unapređenje postojećeg obrazovnog sistema škole, kao što je nabavka opreme, izgradnja ili renoviranje školskih objekata i finansiranje programa podrške ranjivim društvenim grupama, pa tako i za slepu i slabovidu decu.

Za slepu i slabovidu decu
Pomoć za slepu i slabovidu decu Fondacije „Od srca sa ljubavlju“ kompanije Meridianbet

Prema rečima Jelene Vukić, direktorke škole za slepu i slaboviučenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“, donacija je veliki iskorak kada je u pitanju budućnost slepih i slabovidih osoba.

Vidljivost potencijalnih problema u neposrednom okruženju koje imaju deca koja su slepa ili slabovida je veoma bitna. To što nas je kompanija Meridian prepoznala kao nekoga kome donacija može da napravi razliku nam izuzetno znači.Iskoristićemo sredstva koja smo dobili da nabavimo određene materijale ili didaktička sredstva koja pomažu učenicima koji su slepi ili slabovidi da što bolje usvoje školska znanja i da što spremniji dočekuju svaki dan svoje budućnosti. Lepo smo se družili sa našim novim prijateljima iz Meridiana i pozivamo ih da ponovo dođu i vide šta smo unapredili i novo naučili“.

Za slepu i slabovidu decu
Pomoć za slepu i slabovidu decu Fondacije „Od srca sa ljubavlju“ kompanije Meridianbet

Zadovoljstvo saradnjom iskazao je i predstavnik kompanije Meridian, Stefan Todorović.

-Donacija koju je kompanija Meridian i Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ uručila školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“, jedan je od pokazatelja angažovanosti i odlučnosti da svako dete u Srbiji dobije ravnopravan obrazovni tretman, bez obzira na njihove razlike i ograničenja. Verujemo da inkluzija osoba sa invalidetom nije samo pitanje pravednosti i odgovornosti, već pre svega efikasnosti i razvoja društva u celini. Nadamo se da će ova donacija školi biti od velike koristi, a Meridianbet kao društveno odgovorna kompanija nastaviti sa svojim angažovanjem na stvaranju društva u kome će svako imati identičan pristup obrazovanju, radu, zdravstvenoj zaštiti i raznim drugim društvenim segmentima.

Podsećamo, ovo je samo jedna u nizu akcija društvenog tipa koju sprovodi kompanija Meridian a koja se tiče ulaganja u obrazovni sistem i razvoj mladih osoba. Ova kompanija je samo tokom 2022. godine realizovala više od 50 CSR akcija čime je pomogla veliki broj institucija, organizacija, udruženja i svih onih lica koje je savremeni život stavio u nezavidan položaj svakodnevne borbe za egzistenciju i opstanak.

Dvadeset godina ulaganja u zajednicu

Kako nema poslovnog uspeha bez doprinosa stvaranju boljeg i obrazovanijeg društva, kompanija Meridian je, u znak zahvalnosti i iskrenog divljenja što su rešeni da svoje impresivno znanje i veštine stave na raspolaganje svojoj državi, odlučila da ih materijalno pomogne u najvažnijoj etapi daljeg ličnog usavršavanja najboljih studenata u Republici Srbiji, kako bi što lakše stekli dodatni set znanja i veština od suštinske važnosti za vrhunske profesionalne karijere koje im bez ikakve sumnje predstoje.

Igrači kao humanitarci – jedinstveni primer kompanije Meridianbet

Renomirani brend u oblasti igara na sreću lansirao je poseban model direktnog doniranja upravo za potrebe kolektivnog delovanja i društvenih aktivnosti. Posredstvom opcije „Doniraj“ na web sajtu meridianbet.rs moguće je individualno izvršiti donaciju čija će kolektivna namena biti usmerena za realizaciju raznih projekata, od pomoći licima i organizacijama do ozelenjavanja javnih površina. Na ovaj način, kompanija Meridian postala je jedina kompanija iz domena igara na sreću u regionu koja je neposredno u svoje društvene akcije uključila i svoje korisnike.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now