Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fondacija Meridian i KK Crvena zvezda uz žene žrtve nasilja

Najbolja evropska košarka u martu se igrala i za žene žrtve nasilja.

Da se lideri lako prepoznaju kada ih vodi zajednička želja za uspehom, najbolje se može videti na sportskom planu u kome je domaći i regionalni provajder u privređivanju igara na sreću – Meridianbet i njegova Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ – postao naslovni sponzor regionalnog i aktuelnog košarkaškog šampiona Srbije i učesnika Evrolige.

Put ka vrhu je proces gde se mogu sresti samo oni koji su spremni da dele iste zajedničke vrednosti. Kao globalni lider u oblasti igara na sreću koji na domaćem tržištu uspešno posluje skoro više od dve decenije, Meridianbet je za sve ove godine izrastao u jedan dominantan i prepoznatljiv brend, posebno u segmentu koji se odnosi na društvenu odgovornost. Ovo se posebno ogleda u delu koji se odnosi na žene žrtve nasilja i borbu protiv svakog vida nasilja i diskriminacije.

Kao dokazani prijatelj sporta, Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ kompanije Meridianbet pruža timsku podršku našem predstavniku u Evroligi, verujući da zajedničkim snagama mogu uraditi mnogo u afirmaciji igre pod obručima, ali pre svega vrednosti solidarnosti, humanosti i inkluzije.

Elitna košarka kao praznik humanosti

Koliko sport i društveni aktivizam mogu postići na polju društvene odgovornosti, imali smo prilike da vidim tokom marta meseca na evroligaškim utakmicama koje je KK Crvena zvezda Meridianbet igrala kao domaćin na svom terenu protiv Albe i Efesa.

Ovogodišnja osmomartovska kampanja podrške ženama očekivano je dobila mnogo veći značaj odlukom da u njoj učestvuju i košarkaši Crvene zvezde. Tokom čitavog dana crveno-beli košarkaši slali su kroz medije video poruke svim damama, a glavni trenutak večeri nastupio je tek na poluvremenu pomenutog meča kada je naslovni sponzor srpskog šampiona, kompanija Meridianbet, svojim humanim gestom donirala novčanu pomoć i vaučer u iznosu od 100.000 dinara udruženju „Somborske šnajderke“ iz Sombora.

Udruženje „Somborske šnajderke čine žene žrtve nasilja, koje su uzele sudbinu u svoje ruke i samostalno kroje svoj put. Svojim ličnim iskustvom svedoče da većina žena, bez obzira na obrazovanje i društveni položaj, može da dospe u zamku nasilnika. Nekada na margini, odbačene od porodice i prijatelja, uspele su da naprave svoju modnu kolekciju, plasiraju svoj brend na američko tržište, održe modnu reviju i svojim rukama smo sašile haljine i iznele ih kao pobednice na crvenom tepihu, simbolički podsećajući na važnost solidarnosti, ličnog razvoja i podizanja glasa protiv rodno motivisanog nasilja.

Dr Tamara Rudić, predsednica Udruženja, svojim rečima najbolje opisala neverovatnu misiju u koju se upustila sa pet hrabrih saborkinja. Za vreme pandemije, žene žrtve nasilja, koje su se upoznale i zbližile u možda najtežim periodima života, udružile su se kako bi šile maske i pomogle sugrađanima pogođenim pandemijom. Taj mali korak izrodio je nešto mnogo veće – nadu u bolje sutra za svaku žrtvu nasilja.

Zbog ovakvog imrpesivnog rezultata, Udruženje je prepoznato od strane Fondacije i kompanije Meridianbet, koja je imala čast da ih ugosti na mečevima KK Crvena zvezda.

Svojim društveno odgovornim akcijama, Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ kompanije Meridianbet pozicionira se na sam vrh društveno odgovornih kompanija u Srbiji, ostvarivši tokom protekle kalendarske godine preko 50 CSR akcija u kojime je pomoć pružena hiljadama ljudi i pri tome donirano više miliona dinara bespovratne pomoći.

Sada, uz saradnju sa jednim od najuspešnijih kolektiva u srpskom sportu, društveno odgovorne akcije idu na nivo iznad.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now