Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fondacija Meridian sa uspehom proslavila još jedan Svetski dan humanitaraca

Svetski dan humanitaraca

Svetski dan humanitaraca, na inicijativu UN, obeležava se svakog 19. avgusta, što je povod da se podsetimo na pojedince i kompanije čija je vizija, etos i uticaj nemerljivo značajniji i dugoročniji od rezultata poslovanja, ma kako oni impresivni bili.

Od sponzorisanja sportskih timova i takmičenja, podrške talentovanima pojedincima, ugroženim kategorijama stanovništva, ustanovama kulture, zdravstvenim ustanovama, moto kompanije Meridianbet je uvek isti: stvarati dodatnu vrednosti i negovati duh zajedništva na svakom tržištu gde posluje.

Ovo je priča o brendu čije vrednosti zajedništva i ulaganja u društvo daleko zasenjuju čak i višedecenijsku reputaciju priređivača sa najširim opsegom proizvoda i inovativnih usluga.

Najveće regionalno sponzorstvo – KK Crvena zvezda Meridianbet

Zaključenje sponzorstva sa KK Crvena zvezda Meridianbet postavilo je nove standarde u organizaciji turnira i podršci brojnim ugroženim pojedincima pa smo tako imali priliku da svedočimo brojnim humanitarnih akcijama, turnirima i donatorskim kampanjama na mečevima Evrolige, u kojima su dva regionalna lidera pokazala svoju humanu stranu i dokazali da kada se spoje sport i solidarnost – rezultat ne može da izostane.

I dok je za ljubitelje sporta pobeda često samo ona koja se izbori na terenu, za Meridianbet one se pre svega vode van aut linije. Upravo iz tog razloga, ova domaća kompanija je svojom donacijom pomogla obnovu manastira na Kosovu i Metohiji, a nije zaboravila ni košarkaše u kolicima, pa je KK Crvena zvezda Singidunum takođe dobio vrednu donaciju. Mečevi Evrolige bili su povod i da se uruče vredne donacije, priznanja i pokloni brojnim pojedincima i društveno angažovanim organizacijama poput „Srbi za Srbe“, Škola za slepu i slabovidu decu „Veljko Ramadanović“, Pavlina Radovanović, UG „Somborske šnajderke“.

I zato je Svetski dan humanitaraca za kompaniju Meridian i Fondaciju „Od srca sa ljubavlju“ – svakog dana.

Prijem u članstvo UN Global Compact – Globalno CSR priznanje

Kompanija Meridianbet pre nekoliko meseci primljena je u članstvo UN Global Compact. Time je jedan od najstarijih betting brendova u Jugoistočnoj Evropi, prvi i jedini u svojoj branši, postao deo globalne zajednice 17.000 kompanija u 162 zemlje sveta koje su se i formalno obavezale na poštovanje Deset načela UN Global Compact u oblasti ljudskih prava, standarda rada, zaštite životne sredine, odnosno borbe protiv korupcije. Program UN Global Compact je, kao posebna inicijativa generalnog sekretara UN, dobio mandat usmeravanja i pružanja podrške poslovnoj zajednici u svetu u napretku i ispunjenu Ciljeva održivog razvoja i Agende 2030. Time naša kompanija Svetski dan humanitaraca dočekuje sa epitetom najvećeg regionalnog CSR aktera.

Sadnice za zelenu i čistu Srbiju – Meridian Eco

Meridianbet je pokrenuo jedan od najobimnijih ekoloških projekata ikada u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Reč je o projektu kojim će se širom Srbije naći desetine hiljada sadnica kako bi se pošumljavale javne površine u celoj Srbiji. Projekat je već sproveden u pet gradova Srbije – Novom Sadu, Kikindi, Beloj Crkvi, Bačkoj Palanci i Subotici, koji su dobili nove drvorede, čistiji vazduh, oplemenjenu estetiku gradske celine i oaze bez gradske buke.

Meridianbet donacije – jedina domaća betting crowdfunding platforma

Nastavljajući sa tradicijom pružanja pomoći onima kojima je preko potrebna, kompanija Meridian je kao višedecenijski lider u igrama na sreću, prepoznala značaj kolektivne akcije, to svakoga dana, a ne samo danas kada se obeležava Svetski dan humanitaraca.

Već nekoliko godina, ova kompanija organizuje akcije prikupljanja sredstava posredstvom opcije “Doniraj” na web sajtu meridianbet.rs. Ovaj renomirani brend u oblasti igara na sreću za svoje korisnike kreirao je poseban model direktnog doniranja, gde igrači direktno doniraju novčana sredstva na ime podrške brojnih humanitarnih akcija.

Na taj način sajt Meridianbet predstavljaju i jedinstvenu crowdfunding platformu u domaćoj i regionalnoj betting industriji, koja same korisnike pretvara u humanitarce i donatore. Prikupljanjem sredstava za određene društvene akcije koje se nalaze na sajtu kompanije, korisnici imaju mogućnost da sopstvenim izobrom odaberu koji tip akcija žele da njihov omiljeni betting operater sprovede.

Meridian donacije
Meridian donacije

Kolektivna namena sredstava prikupljenja tokom trajanja donatorskih akcija usmeravaju se na trenutno 12 projekata, među kojima su očuvanje prirode i zaštita životne sredine (Meridian sadnice), pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva (SOS dečja sela), institucijama i organizacijama od nacionalnog značaja (Kolarac, Zvečanska, Nurdor) i dr.

Zato je Svetski dan humanitaraca prava prilika da se podsetimo još nekih humanitarnih akcija koje je ova kompanija pokrenula.

Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ – podrška celoj Srbiji

Još u danima pandemije, među prvima koji su počeli sa obilaskom čitave Srbije sa ciljem pomoći svima koji su se našli u nevolji bila je i kompanija Meridian. Bio je to i početak rada Fondacije „Od srca sa ljubavlju“, koja je do sada provela više desetina projekata sa zadatkom unapređenje kvaliteta života građana, pomoći zdravstvenim ustanovama, organizacijama civilnog društva i materijalno ugroženim porodicama i pojedincima. Bilo da vam je potrebna pomoć ili želite da se uklučite u naše društveno odgovorne projekte, Fondacija je tu za svakoga.

Za sport i mališane – sponzor Lige budućih šampiona, podrška „malim“ timovima…

Kompanija Meridian i Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ već godinama unazad promocijom fer-plej sporta i zdravog načina života, zalažu se da deca u Srbiji imaju mogućnost za pravilan fizički razvoj i ravnopravan tretman kada je u pitanju bavljenje sportom.

Moderni tereni i stotine mališana na mečevima Lige budućih šampiona tradicionalno donose veliki broj atraktivnih poteza, budućih asova najpopularnije igre na svetu koji osim prikazivanja raskošnog talenta i fudbalskog znanja pokazali i visok nivo kolegijalnosti, solidarnosti i fer pleja. Sportski portal Meridian Sport tako je donacijama podržao brojne klubove za mališane poput Rosenborg, Gale, FK Gruža, Škole fudbala Orange, Zvezdica, ŽFK Ruma…

Kompanija je takođe i ponosni sponzor Belgrade Racing Club, organizatora konjičkih trka na Beogradskom hipodromu.

Milioni evra za zdravstvo Srbije i regiona

I danas, kada se obeležava Svetski dan humanitaraca, a i nakon jenjavanja pandemije, među prvima koji su pokazali solidarnost sa zajednicom bila je upravo kompanija Meridianbet. Tehnološka kompanija, koja je u svom poslovanja već dostigla preko 20 regionalnih i svetskih betting tržišta, svojim humanim primerom več godinama postavlja standarde kada je u pitanju društvena odgovornost i ulaganje u zajednicu. Samo u protekle tri godine ovaj lider igara na sreću sproveo je i realizovao više od 250 CSR društveno odgovornih prijekata i akcija širom Srbije, koje su imale za zadatak unapređenje kvaliteta života građana, pomoći zdravstvenim ustanovama, organizacijama civilnog društva i ugroženim pojedincima.

Kompanija godinama svojim donacijama posebno podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA. Tako je lider u industriji igara na sreću organizovao međunarodni košarkaški turnir u šutiranju trojki za prikupljanje sredstava za lečenje male Sofije Markuljević, a pobedom na humanitarnoj licitaciji svojom donacijom pomogao je da Boško Gugleta na vreme otputuje u inostranstvo i započne lečenje od iste bolesti. U javnosti su posebno poznati humanitarni turniri u malom fudbalu i košarci za pomoć socijalno ugroženim porodicama u saradnji sa Humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now